Σελίδες

syriza

ANARTISEIS

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΚΤΕΙΛ!!!!

London Fizz



London Fizz
30 ml Bulldog Gin
15 ml Σιρόπι ζάχαρης
15 ml Χυμός Lime
15 ml χυμός ρόδι
ασπράδι ενός αυγού
8 φύλλα μέντας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος:
Κάνουμε muddle τα φύλλα δυόσμου, και χτυπάμε τα υλικά χωρίς πάγο.
Προσθέτουμε πάγο, χτυπάμε και σουρώνουμε ποτήρι martini



Tommy's Margarita

Tommy's Margarita
60 ml Ocho Blanco
30 ml φρέσκος χυμός lime
20 ml σιρόπι αγαύη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Shake & nbsp;
Ποτήρι: Coupe
Παρασκευή: Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker, χτυπάμε καλά και σερβίρουμε με double strain σε ποτήρι coupe χωρίς πάγο.
Cosmopolitan


Cosmopolitan
20 ml (1 oz) Cointreau
10 ml (¾ oz) χυμό λεμονιού
20 ml (1 oz) χυμό cranberry
40 ml (1½ oz) vodka
Γαρνιτούρα: μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Martini glass
Παρασκευή: Σε ένα shaker προσθέτουμε όλα τα συστατικά και πάγο. Ανακινούμε καλά και σερβίρουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι martini.

Margarita

Margarita
20 ml (1 oz) Cointreau
20 ml (¾ oz) χυμό λάιμ
40 ml (2 oz) tequila 100% agave
Γαρνιτούρα: μία φέτα lime. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις και αλάτι περιμετρικά, στο χείλος του ποτηριού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Margarita ή martini glass
Παρασκευή: Σε ένα shaker προσθέτουμε όλα τα συστατικά και πάγο. Ανακινούμε καλά και σερβίρουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι μαργαρίτας ή martini.

METAXA & Tonic

















METAXA & Tonic
40 ml METAXA 5 stars
Τόνικ
Γαρνιτούρα: Μια φέτα φρέσκου λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Ψηλό ποτήρι
Παρασκευή: Σε ένα ψηλό ποτήρι προσθέτουμε πάγο, προσθέτουμε το Metaxa 5 Αστέρων, συμπληρώνουμε με παγωμένο τόνικ

και γαρνίρουμε με μία φέτα φρέσκου λεμονιού

METAXA Mojito

METAXA Mojito

40 ml METAXA 5 stars
20 ml Φρέσκο χυμό λεμονιού
Καστανή ζάχαρη
Φύλλα φρέσκιας μέντας
Φρέσκο lime
Σόδα
Γαρνιτούρα: Φρέσκα κλωνάρια μέντας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Ψηλό ποτήρι
Παρασκευή: Σε ένα ψηλό ποτήρι προσθέτουμε 2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη, τα φυλλαράκια φρέσκιας μέντας, 20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού και ένα lime κομμένο στα 4. Αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε το ΜETAXA 5 Αστέρων και απογεμίζουμε με σόδα. Γαρνίρουμε με φρέσκα κλωναράκια μέντας



Pink Mojito


Pink Mojito
50ml Pink Pigeon Rum
15ml Φρέσκος Χυμός Lime
8 φύλλα μέντας
10ml Fabbri Σιρόπι Ζάχαρης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Muddle and Stir
Ποτήρι: High ball
Παρασκευή: Toποθετούμε όλα τα υλικά στο ποτήρι, ένα προς ένα. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε ομοιόμορφα και συμπληρώνουμε με σόδα..


Batida Orange



Batida Orange
5 cl Mangaroca Batida de Coco
5 cl Χυμό πορτοκαλιού
Γαρνιτούρα: Μια φέτα πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Collins ή ψηλό ποτήρι
Παρασκευή: Ρίχνουμε τα υλικά σε ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε πάγο. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι






METAXA Fashion



METAXA Fashion
60ml METAXA Ηoney
10 ml σπιτικό σιρόπι earl grey, φέτες πορτοκαλιού, κανέλα, κάρδαμο, γαρύφαλλο και ροζ πιπέρι
2 σταγόνες orange bitters
Γαρνιτούρα: Μέρος κηρήθρας, αποξηραμένο πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μέθοδος: Shake & Stir
Ποτήρι: Old fashioned
Παρασκευή: Βάζουμε στο shaker τα bitters, το σπιτικό σιρόπι και το ροζ πιπέρι. Μετά προσθέτουμε ΜΕΤΑΧΑ Honey. Γεμίζουμε με πάγο το shaker και χτυπάμε δυνατά. Ανανεώνουμε τον τριμμένο πάγο στο ποτήρι, αφού το στραγγίξουμε καλά και σουρώνουμε μέσα το μείγμα Γαρνίρουμε με μέρος κηρήθρας, αποξηραμένο πορτοκάλι




Υλικά


Πάγο
60ml βότκα με πράσινο τσάι15ml φρεκοστυμμένο χυμό λεμόνι
30ml λικέρ πορτοκάλι (κατά προτίμηση Cointreau)
10ml χρυσό ρούμι
2 με 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι
Παγωμένα λουλούδια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Γεμίστε το shaker με πάγο. Προσθέστε τη βότκα με πράσινο τσάι, το χυμό λεμόνι, το λικέρ πορτοκάλι και το σιρόπι. Χτυπήστε το καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να παγώσει το shaker, για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Το ποτό είναι σχεδόν έτοιμο. Πιείτε το σε ψηλό ποτήρι που θα γαρνίρετε με παγωμένα λουλούδια.
Για τη βότκα με πράσινο τσάι:
1 κούπα βότκα
2 φακελάκια πράσινο τσάι ή δύο κουταλιές της σούπας χύμα πράσινο τσάι
Βάλτε τα δύο σακουλάκια μέσα στη βότκα, σε ένα shaker. Ανακινήστε καλά και αφήστε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες. Όταν θα είναι έτοιμο αφαιρέστε και πετάξτε τα σακουλάκια του τσαγιού.
Για τα παγωμένα λουλούδια:
Φαγώσιμα λουλούδια (πανσές ή τριαντάφυλλο)
Νερό
Βάλτε ένα φαγώσιμο λουλούδι (ή πέταλο) σε κάθε τμήμα της παγοκύστης. Γεμίστε τη με νερό και παγώστε την. 










Συστατικά:

1 1/2 μεζούρα λευκή τεκίλα
1/2 μεζούρα λικέρ Chambord
1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό λάιμ
1/2 μεζούρα σιρόπι ζάχαρης
1/2 μεζούρα σόδα
3 βατόμουρα
Γαρνίρετε: λάιμ
Βάλτε τα βατόμουρα στον πάτο ενός ποτηριού ουίσκι. Προσθέστε πάγο, τεκίλα,Chambord, χυμό λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης. Ανακατέψτε το περιεχόμενο.Συμπληρώστε με πάγο και σόδα. Γαρνίρετε με μια φέτα lime.


Συστατικά:
2 Μεζούρες Κίτρινη Τεκίλα
1 Μεζούρα Χυμό Λεμονιού
4 Μεζούρες Τόνικ
1 Κουταλάκι Του Γλυκού Σιρόπι Ζάχαρης
Γαρνίρουμε: Μία φέτα λάιμ
Αναμίξτε όλα τα συστατικά εκτός του Τόνικ σε ένα σέικερ με πάγο. Ρίχνουμε σε έναψηλό ποτήρι και από πάνω ρίχνουμε το τόνικ. Γαρνίρουμε με μία φέτα λάιμ.




Συστατικά:
1 1/2 Μεζούρα Ουίσκι Canadian
1/4 Μεζούρα Χυμός Λεμονιού
1/2 Κουταλάκι Του Γλυκού Γρεναδίνη
1/2 Κουταλάκι Του Γλυκού Creme de Cassis
Σόδα
Γαρνίρουμε: Ένα κεράσι και μία φέτα πορτοκάλι
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα ποτήρι του ουίσκι. Συμπληρώστε με σόδα στο τέλος και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με το κεράσι και τη φέτα πορτοκάλι.





Συστατικά:
1 Μέρος Jameson Irish Whiskey
2 Μέρη Καλούα ( Kahlua )
2 Μέρη Κρέμα Γάλακτος ( Ελαφριά )
Γαρνίρουμε: Με ένα κλαδάκι δυόσμο και ένα κλωναράκι βανίλιας
Αναμίξτε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο. Σουρώστε τα σε ένα ποτήρι του μαρτίνι με τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με τον φρέσκο δυόσμο και τη βανίλια.




Συστατικά:
2 Μεζούρες Τζιν
1 Μεζούρα Χυμός Ανανά
1/2 Μεζούρα Λικέρ Maraschino
Αναμίξτε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο. Σουρώστε τα σε ένα ποτήρι μαρτίνι με τριμμένο πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου