Σελίδες

syriza

ANARTISEIS

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ


θαλάσσιος άγγελος
Αυτή η πρωτότυπη ονομασία σχετίζεται προφανώς με την εμφάνιση του συγκεκριμένου πανέμορφου πλάσματος. Το ασυνήθιστο αυτό είδος σαλιγκαριού ζει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Clione limacina, common name Naked Sea #Butterfly, Sea Angel,  is a sea angel found from the surface to greater than 500 m in depth, It lives in the Arctic Ocean and cold regions of the North #Pacific and North Atlantic #Oceans. Wikipedia

Θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας που μαχαιρώνει τον σύντροφό του το ζώο με τις πιο βίαιες ερωτικές συνευρέσεις
Sea slug how intersting and beautiful much prettier than land slugs God is amazing from all the creatures in the seas to human beings he did everything for a reason


blue sea slug (nudibranch chromodoris willani), a shell-less marine gastropod mollusk



Μαζί για πάντα! Οι περισσότεροι ιππόκαμποι ζευγαρώνουν και να παραμείνουν μαζί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Together forever! Most seahorses mate and stay together for a very long time.

Albino seahorse


Το boxfish (Ostracion cubicus) ή αλλιώς ψάρι-κουτί ανήκει στο γένος Ostracion και ζει σε ύφαλους σε όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό και στον Ινδικό καθώς και στον νότιο-ανατολικό Ατλαντικό. Φτάνει σε μέγιστο μήκος τα 45 εκατοστά, ενώ όπως δηλώνει και το όνομά του έχει σχήμα κουτιού. Βασικό χαρακτηριστικό του, πέρα από το σχήμα, είναι το φωτεινό κίτρινο χρώμα του και οι μαύρες βούλες που είναι διάσπαρτες επάνω στο δέρμα του.

Adorable Yellow Boxfish

Γαρίδα αρλεκίνος

Οι γαρίδες αυτές κατοικούν κυρίως σε ύφαλους προτιμώντας θερμοκρασίες νερού από 72 έως 78 βαθμούς Κελσίου. Τα θηλυκά είναι γενικά μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Είναι συνήθως λευκές με ένα ελαφρύ ροζ χρώμα, με φωτεινές χρωματιστές κηλίδες σε ολόκληρο το σώμα τους χρώματος κόκκινου, μοβ, πορτοκαλί και μπλε. Όλοι αυτοί οι χρωματισμοί βοηθούν στο καμουφλάζ των πλασμάτων αυτών.
Juvenile Harlequin Shrimp




Είναι δηλητηριώδη και περπατάνε αντί να κολυμπούν όπως τα άλλα ψάρια. Είναι ανάμεσα στα απίστευτα είδη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο βυθό του ωκεανού, αλλά όπως και πολλά άλλα όμορφα ζώα, είναι και αυτά ευάλωτα και κινδυνεύουν. Δείτε τα ψάρια που περπατούν, πολλά από τα οποία βρίσκονται γύρω από την Τασμανία.



HandFish, a cousin to the angler fish.  Brachionichthys politus from Tasmania.  They 'walk' rather than swim, using their modified pectoral fins to move about on the sea floor.
 






όμορφα τροπικά ψάρια ...

beautiful tropical fish...




What big eyes you have!



Μέδουσες
Spectacular Purple Jellyfish




Oceans | Océanos - #Oceans - #Sea

Η θαλάσσια ανεμώνη ανήκει στη κατηγορία των ασπόνδυλων ζώων. Η θαλάσσια ανεμώνη δεν είναι φυτό, αλλά ζώο και μάλιστα αρπακτικό. Τα πλοκάμια του είναι κολλώδη και δηλητηριώδη και δίνουν τη δυνατότητα στο πλάσμα αυτό να αρπάζει και να τρώει όχι μόνο μικροοργανισμούς, αλλά και αρκετά μεγάλα ψάρια, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της ανεμώνης.
Sea anemone -WANT!


Anemones


Anemone


anemone



Stingray belly!


Polka dot ray


Antennarius striatus: Hairy Frogfish

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου